ESG upravljanje v skladu z direktivo CSRD

Kdaj: 04. julij 2024, od 09:00 do 12:15

Kje: Spletni seminar v živo (ZOOM)

Predavateljica: mag. Anita Hrast

Okoljski, družbeni in upravljalski vidiki trajnostnosti (ESG) spreminjajo poslovne modele podjetij, pa tudi drugih organizacij v bolj zelene, trajnostnostne. To ni več samo prostovoljna odločitev managementa, ampak EU zakonodajna obveza, ki letos prehaja tudi v slovenski pravni red.

Če vas zanima, kako direktive, kot so CSRD, SFRD in druge vplivajo na spremenjeno upravljanje organizacij in katere obvezne standarde je potrebno pri trajnostnem poročanju uporabljati odslej, ter kako, vas vabimo, da se nam pridružite na enodnevnem spletnem seminarju.

Po seminarju boste:

 • Razumeli, kako upravljati ESG vidike v organizacijah in kaj od vas zahteva aktualna zakonodaja.
 • Prepoznali vlogo CSO v organizacijah (Chief Sustainability Oficer) kot koordinatorjev tega področja.
 • Spoznali, katere zakonodajne zahteve morate upoštevati na področju upravljanja trajnostnosti, da boste zadostili zahtevam zakonodaje.

Od leta 2019 se je v evropskem prostoru sprejelo veliko število različnih direktiv, ki urejajo področje trajnostnosti, z namenom, da bi podjetja poenoteno poročala v evropskem merilu. Da bi bili na to pripravljeni, je nujno potrebno razumeti, kaj pomenita družbena odgovornost in kaj trajnostnost ter kateri vidiki so pri tem ključni (ESG) ter kako jih prenesti v svojo poslovno prakso.

Pogledali bomo, kako je potrebno prilagoditi poslovanje podjetja zahtevam evropskega zelenega dogovora in aktualni evropski in slovenski zakonodaji ter kako to vpliva po verigah vrednosti na slovenska podjetja in organizacije.

Vsebina seminarja:

 1. Aktualna zakonodaja na področju upravljanja trajnostnosti (CSRD, EU taksonomija, SFRD…) in mednarodni dokumenti ter njihove povezave.
 2. Uporaba ESRS standardov za trajnostno poročanje v praksi in aktualne dileme.
 3. Ključna področja družbene odgovornosti in trajnostnosti skozi ESG vidike.
 4. Upravljanje trajnostnosti v podjetjih in organizacijah – mednarodne in slovenske izkušnje ter vloga koordinatorjev na tem področju.
 5. Primeri dobrih praks v Sloveniji in tujini pri upravljanju trajnostnosti.
 6. Odgovori na vprašanja.

Prijava na spletni seminar vključuje:

 • Strokovno predavanje, ki poteka v živo prek spleta (na e naslov, ki ga boste zapisali v prijavi boste prejeli povezavo na seminar in ostala navodila).
 • Prezentacijo v PDF-ju (pošljemo jo na vaš e naslov in si jo lahko natisnete).
 • Na voljo bo tudi dostop do posnetka spletnega seminarja. Ogledali si ga boste lahko še 30 dni po izvedbi.
 • Odgovore na vaša vprašanja, ki jih pošljete na e naslov info@ic-uspeh.si in prejeli boste pojasnila.

Za udeležbo na spletnem seminarju potrebujete dobro internetno povezavo in zvok na računalniku ter dostop do aplikacije ZOOM. Povezavo in navodila za dostop do seminarja boste prejeli na vaš e naslov, ki ga boste vpisali ob prijavi.

Predavateljica:

mag. Anita Hrast, direktorica inštituta IRDO, raziskovalka in višja predavateljica na Doba fakulteti Maribor. Ima več kot 20 let izkušenj na področju upravljanja trajnostnosti in družbene odgovornosti v podjetjih in organizacijah. Predava in svetuje podjetjem in drugim organizacijam o trajnostnem upravljanju in poročanju v skladu z aktualnimi direktivami EU in globalnimi ter slovenskimi usmeritvami.

 

Veselimo se srečanja z vami.

ali

Dodatne informacije

E-pošta: info@ic-uspeh.si
Telefon: 04 23 32 345

Kotizacija in plačilo

Cena spletnega seminarja je 175 EUR + 22 % DDV.

Pri prijavi dveh oseb iz iste organizacije nudimo 10 % popust na celoten znesek. Pri prijavi treh ali več oseb nudimo 20 % popust na celoten znesek.

Kotizacijo je potrebno poravnati vsaj 2 dni pred izvedbo na IBAN SI56 6000 0000 0673 251, sklic: 00 2024-1028.

Proračunski uporabniki kotizacijo poravnajo v roku 30 dni po prejemu računa, ki je podlaga za plačilo.

Zaupajo nam tudi